Σιγκαπούρη: Επενδύσεις $20 δισ. για τη ναυτιλιακή βιομηχανία

Σιγκαπούρη: Επενδύσεις $20 δισ. για τη ναυτιλιακή βιομηχανία

168
Σιγκαπούρη: Επενδύσεις $20 δισ. για τη ναυτιλιακή βιομηχανία

Επενδύσεις περίπου $20 δισ. για τη ναυτιλιακή βιομηχανία της Σιγκαπούρης από σημαντικούς παίκτες της αγοράς έως το 2024 προανήγγειλε πρόσφατα ο Σιγκαπουριανός υπουργός Μεταφορών Chee Hong Tat, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Straitimes.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεοφυών επιχειρήσεων στον κλάδο αναμένεται να τριπλασιαστεί από τις 30 στις 100 έως το 2025, ενώ θα εγκαινιαστεί και ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων σε κύρια θέματα ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο παρουσίασης του προϋπολογισμού, ο κ. Chee Hong Tat ανέφερε ότι στόχος είναι η αύξηση των επενδύσεων από ναυτιλιακές εταιρείες έως το 2024 και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ναυτικό δίκαιο, ναυτασφαλίσεις και διαχείριση πλοίων είναι οι τομείς στους οποίους θα εστιαστούν οι επενδύσεις αυτές. Παράλληλα ο κ. Chee τόνισε ότι στόχος είναι η θαλάσσια οικονομίας της Σιγκαπούρης να καταστεί καινοτόμα και ολοκληρωμένη και συμπλήρωσε ότι, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας, 36,9 εκατ. TEUs διακινήθηκαν από το λιμάνι της Σιγκαπούρης.

Φωτό: Ada Lim/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.