Επίθεση σε τερματικό πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία – Πάνω από $70/βαρέλι το...

Επίθεση σε τερματικό πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία – Πάνω από $70/βαρέλι το πετρέλαιο

449
Επίθεση σε τερματικό πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία – Πάνω από $70/βαρέλι το πετρέλαιο
Ο τερματικός σταθμος Ras Tanura

H Σαουδική Αραβία ενημέρωσε ότι o μεγαλύτερος τερματικός πετρελαίου του κόσμου δέχθηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου επίθεση από πυραύλους και drones, χωρίς ωστόσο η παραγωγή να επηρεαστεί.

Η τελευταία αυτή επίθεση στη δεξαμενή Ras Tanura, πίσω από την οποία είναι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης σύμφωνα με το Ριάντ, αποτελεί το αποκορύφωμα κλιμακούμενων διενέξεων στην περιοχή. Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού οι τιμές πετρελαίου ξεπέρασαν τα $70/βαρέλι πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2020. Από την άλλη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Λονδίνο αυξήθηκαν κατά 2,6% στην έναρξη της συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 πυρκαγιά ξέσπασε σε μονάδα διύλισης και σε δύο πεδία με αποτέλεσμα η παραγωγή να ανασταλεί για έναν μήνα. Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός ή απώλεια ζωής.

Φωτό: Saudi Aramco/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.