Kίνα: Εκτιμήσεις για αυξημένη κατανάλωση άνθρακα το 2021

Kίνα: Εκτιμήσεις για αυξημένη κατανάλωση άνθρακα το 2021

68
Kίνα: Εκτιμήσεις για αυξημένη κατανάλωση άνθρακα το 2021

H κατανάλωση άνθρακα από πλευράς Κίνας θα συνεχίσει να αυξάνεται και το 2021, παρά τις δεσμεύσεις του Πεκίνου για στροφή σε καθαρότερα καύσιμα, ανέφερε πρόσφατα η China National Coal Association.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters, βασιζόμενους σε επίσημα στοιχεία, η κατανάλωση άνθρακα της Κίνας αυξήθηκε οριακά πέρυσι κατά 0,6%, στους 4,04 δισ. τόνους.

Tο γεγονός ότι η κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει μια προληπτική δημοσιονομική πολιτική και μια εγκρατή νομισματική πολιτική και θα παράσχει κατάλληλα μέτρα τόνωσης της κινεζικής οικονομίας ενδέχεται να οδηγήσει προς τα επάνω την εγχώρια κατανάλωση άνθρακα, ανέφερε η China National Coal Association. Παράλληλα εκτιμάται ότι η παραγωγή θα αυξηθεί φέτος, καθώς νέα δυναμικότητα θα προστεθεί σε συγκεκριμένες μονάδες εξόρυξης.

Πέρυσι η ασιατική χώρα παρήγαγε 3,84 δισ. τόνους άνθρακα. Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές, εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα φέτος, παρά το γεγονός ότι οι πηγές τροφοδοσίας θα διαφοροποιηθούν, λαμβάνοντας υπόψη και τις διενέξεις με την Αυστραλία. Η Κίνα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξήσει τις εισαγωγές από Ρωσία, Μογγολία και Ινδονησία, εξέλιξη που δεν είναι θετική για τη ναυτιλία, δεδομένου ότι οι εν λόγω μεταφορές είτε πραγματοποιούνται χερσαία είτε οι αποστάσεις είναι μικρές, μειώνοντας τα τονομίλια για τα bulk carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.