Star Bulk: Στα 128 πλοία ο στόλος

Star Bulk: Στα 128 πλοία ο στόλος

1280
Star Bulk: Στα 128 πλοία ο στόλος

H Star Bulk Carriers Corp. ανακοίνωσε την Τετάρτη 3 Μαρτίου τη συμφωνία για την απόκτηση δύο ECO type Kamsarmaxes μεταφορικής ικανότητας 82.000 dwt έκαστο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας, τα πλοία θα παραδοθούν από το ναυπηγείο Yamic τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2021 αντίστοιχα. H εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους της συναλλαγής.

«Λαμβάνοντας υπόψη το μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον όσον αφορά τις εκπομπές άνθρακα, πιστεύουμε ότι η απόκτηση αυτών δύο πλοίων συμβάλλει περαιτέρω στις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες ανανέωσης του στόλου μας. Η άμεση παράδοσή τους εντός 3 έως 6 μηνών σε συνδυασμό με μια ελκυστική τιμή αγοράς και τα ισχυρά fundamentals της αγοράς των Kamsarmaxes και των dry συνολικά διασφαλίζει ότι αυτή η συναλλαγή προσθέτει αξία στην εταιρεία και στους μετόχους μας», σχολίασε ο κ. Πέτρος Παππάς, CEO της Star Bulk.

Mε την προσθήκη των δύο πλοίων ο υπό διαχείριση στόλος της εταιρείας θα ανέλθει στα 128 πλοία συνολικής χωρητικότητας 14,1 εκατ. dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.