Minerva Helen: Όλη η αλήθεια για την πετρελαιοκηλίδα στο Ισραήλ

Minerva Helen: Όλη η αλήθεια για την πετρελαιοκηλίδα στο Ισραήλ

1365
Minerva Helen: Όλη η αλήθεια για την πετρελαιοκηλίδα στο Ισραήλ
Φωτό αρχείου

Την 28η Φεβρουαρίου 2021, ανακοινώθηκε επισήμως από τις Αρχές του Ισραήλ ότι το Δ/Ξ MINERVA HELEN δεν έχει καμία σχέση με την πετρελαϊκή ρύπανση που πλήττει τις ακτές του Ισραήλ και του Λιβάνου.

Η Μinerva Marine εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της επιθεώρησης που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας Περιβάλλοντος και από τις Ναυτιλιακές και Λιμενικές Αρχές του Ισραήλ, σύμφωνα με την οποία το υπό τη Διαχείρισή της Πλοίο Δ/Ξ Minerva Helen (IMO No. 9276561, Ελληνικής Σημαίας), απαλλάχθηκε από κάθε υποψία συσχέτισης με το πρόσφατο περιστατικό ρύπανσης της ακτογραμμής του Ισραήλ.

Την 21η Φεβρουαρίου 2021, το Minerva Helen αναφέρθηκε ως ένα από τα πιθανά πλοία για τα οποία υπήρχε υπόνοια συσχέτισης με το περιστατικό, λόγω της θέσης του πλοίου πλησίον του Ισραήλ στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Την 22η Φεβρουαρίου 2021, το πλοίο επιθεωρήθηκε από την Αρχή Κράτους Λιμένα (Port State Control) της Cartagena Ισπανίας, χωρίς να προκύψει ουδεμία παρατήρηση, επιβεβαιώνοντας ότι το πλοίο είναι καλώς συντηρημένο και σε καλή λειτουργική κατάσταση σε όλους τους τομείς, δίχως παραλείψεις.

Η Μinerva Marine προέβη σε ενδελεχή διερεύνηση όλων των κινήσεων και λειτουργιών του πλοίου κατά την εν λόγω χρονική περίοδο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το πλοίο δεν είχε ουδεμία συσχέτιση με το περιστατικό ρύπανσης και αρνούμενη κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη.

Η Μinerva Marine , έχοντας ως προτεραιότητα την αξιοπιστία και διαφάνεια στη λειτουργία της, προέβη σε κάθε δυνατή ενέργεια για την αρωγή των Αρχών στο πλαίσιο των ερευνών τους.

Επιθεωρητές από το Ισραήλ συνεργάστηκαν με τους Αρμόδιους Επιθεωρητές της Ελληνικής Αρχής και κινήθηκαν άμεσα ώστε να διεξάγουν την επιθεώρησή τους με ενδελέχεια και επαγγελματισμό. Η Μinerva Marine επικρότησε τη λεπτομερή προσέγγιση των επιθεωρητών διαθέτοντάς τους κάθε σχετικό έγγραφο και στοιχείο της διερεύνησης.

Mε ανακοίνωσή της η Μinerva Marine θα ήθελε να ευχαριστήσει το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες τους προκειμένου να διερευνηθεί και διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.