Νέα συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ναυτιλιακού κλάδου

Νέα συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ναυτιλιακού κλάδου

86
Νέα συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ναυτιλιακού κλάδου

Η Ecospray, μια εταιρεία του ομίλου Carnival, που ειδικεύεται στην έρευνα και στην ανάπτυξη συστημάτων για τον περιορισμό των εκπομπών του ναυτιλιακού κλάδου, πρόκειται να συνεργαστεί με τη Relayr, μια εταιρεία παροχής βιομηχανικών λύσεων που βασίζονται στο διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ), προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού καινοτόμες λύσεις αποθείωσης και να οδηγήσουν τον ναυτιλιακό κλάδο προς ένα ψηφιακό και περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι δύο εταιρείες θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη έξυπνων scrubbers, η λειτουργία των οποίων θα βασίζεται στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Τα εν λόγω καινοτόμα συστήματα, τα οποία θα ικανοποιούν όλες τις σχετικές απαιτήσεις του ΙΜΟ, όχι μόνο θα οδηγήσουν τον ναυτιλιακό κλάδο προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, αλλά θα αποτελούν και μια επένδυση η οποία θα μειώσει σημαντικά τα κόστη συντήρησης, προσφέροντας τη δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης της απόδοσης και προηγμένης ανάλυσης του κύκλου ζωής τους.

Η ψηφιοποίηση του εξοπλισμού περιορισμού εκπομπών αποτελεί το πρώτο βήμα για τον ευρύτερο επιχειρηματικό μετασχηματισμό της Ecospray, η οποία, μέσω της συνεργασίας της με τη Relayr, στοχεύει στην υιοθέτηση του μοντέλου Equipment as a Service (EaaS) για τη διάθεση του εξοπλισμού της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.