Drones, ελικόπτερα και σκάφη θα επιτηρούν τα ύδατα της Νιγηρίας

Drones, ελικόπτερα και σκάφη θα επιτηρούν τα ύδατα της Νιγηρίας

255
Drones, ελικόπτερα και σκάφη θα επιτηρούν τα ύδατα της Νιγηρίας

H Νιγηρία θα ξεκινήσει εντός των επόμενων τριών μηνών ένα πρόγραμμα αξίας $195 εκατ. για την ενίσχυση της ασφάλειας στα ύδατα του Κόλπου της Γουινέας, ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Rotimi Amaechi.

Για τον σκοπό αυτό η νιγηριανή κυβέρνηση θα επιστρατεύσει drones, ελικόπτερα, σκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα, σημείωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Amaechi και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μειωθεί η εξάρτηση των πλοιοκτητών από ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας που προσλαμβάνονται ειδικά για τις ακτές της Νιγηρίας.

Τα τελευταία χρόνια, τα περιστατικά ληστρικών και πειρατικών επιθέσεων σε πλοία και ναυτικούς έχουν αυξηθεί δραστικά στον Κόλπο της Γουινέας και περίπου το 50% των απαγωγών ναυτικών λαμβάνουν χώρα στα εν λόγω ύδατα, σύμφωνα με το International Maritime Bureau.

Το Deep Blue Project, όπως ονομάζεται η πρωτοβουλία, συντονίζεται από κυβερνητικούς οργανισμούς υπό την εποπτεία του Νιγηριανού υπουργού Μεταφορών. Για την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων στην περιοχή θα χρησιμοποιηθούν δύο πλοία ειδικού σκοπού, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, τέσσερα drones, δεκαέξι τεθωρακισμένα οχήματα και δεκαεπτά σκάφη ταχείας αναχαί

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.