Ανοίγει τα φτερά της η CMA CGM Air Cargo

Ανοίγει τα φτερά της η CMA CGM Air Cargo

87
Ανοίγει τα φτερά της η CMA CGM Air Cargo

Ο όμιλος της CMA CGM, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την απόκτηση τεσσάρων εμπορευματικών αεροσκαφών και τη δημιουργία εξειδικευμένου τμήματος αεροπορικών μεταφορών, σε νέο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ανακοινώνει ότι η CMA CGM Air Cargo πρόκειται να ξεκινήσει τα εμπορικά της δρομολόγια από τις 8 Μαρτίου, με την πρώτη πτήση του Airbus A330-200F να πραγματοποιείται μεταξύ Λιέγης (Βέλγιο) και Σικάγο.

Ειδικότερα, το πρώτο Airbus A330-200F της CMA CGM Air Cargo πρόκειται να ξεκινήσει τακτικά εμπορικά δρομολόγια από τη Λιέγη για το Σικάγο, ενώ από τις 16 Μαρτίου το δρομολόγιο θα ενισχυθεί με ένα δεύτερο Airbus A330-200F, το οποίο επίσης θα εξυπηρετεί την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, διπλασιάζοντας τη συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα.

Για την εκτέλεση των εμπορευματικών δρομολογίων της και τη διαχείριση του εναέριου στόλου της, η CMA CGM Air Cargo θα βασιστεί στην εξειδίκευση της αεροπορικής εταιρείας Air Belgium, η οποία διαθέτει ένα αναγνωρισμένο τμήμα εναέριων εμπορευματικών μεταφορών.

Επιπροσθέτως, τα Airbus A330-200F της CMA CGM θα έχουν βάση το αεροδρόμιο της Λιέγης, που αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς κόμβους στην Ευρώπη, λόγω της στρατηγικής τοποθεσίας του κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και της διασύνδεσής του με άλλα μέσα μεταφοράς. Το μάρκετινγκ των υπηρεσιών της CMA CGM Air Cargo θα αναλάβει ο όμιλος ECS.

Τέλος, ο διευθυντής της CMA CGM Air Cargo, Xavier Eiglier, σχολίασε πως η έναρξη των αεροπορικών εμπορικών δρομολογίων αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών logistics για τους πελάτες του ομίλου, ενώ συμπλήρωσε πως η σύνδεση που παρέχεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες καταδεικνύει την επιθυμία του τμήματος να προσφέρει στους πελάτες του διεθνή κάλυψη, εξυπηρετώντας τα μεγαλύτερα εμπορευματικά αεροδρόμια που βρίσκονται στο κέντρο μεγάλων οικονομικών περιοχών.

Φωτό: @onlyyouqj/Freepik

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.