Grimaldi: Το στοίχημα ανανέωσης του στόλου

Grimaldi: Το στοίχημα ανανέωσης του στόλου

183
Grimaldi: Το στοίχημα ανανέωσης του στόλου
To "Eco Livorno", ένα από τα τελευταία αποκτήματα του Ομίλου Grimaldi

Ο όμιλος Grimaldi συνεχίζει να επενδύει στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό του στόλου του και πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία αξίας $500 εκατ. για την κατασκευή έξι νέων Ro-Ro πλοίων πολλαπλών χρήσεων από τα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd.

Με μήκος 250 μ., πλάτος 38 μ. και deadweight 45.684 τόνων, τα παραγγελθέντα πλοία θα εγκαινιάσουν τη νέα σειρά «G5», η οποία αποτελεί εξέλιξη της σειράς Ro-Ro πλοίων «G4» που παραδόθηκαν από το ίδιο ναυπηγείο μεταξύ 2014 και 2015.

Tα συγκεκριμένα πλοία θα διαθέτουν καινοτόμες λύσεις, με στόχο την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους.

«Η νέα σειρά των Ro-Ro πλοίων πολλαπλών χρήσεων “G5” είναι σχεδιασμένη να ανταποκρίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στη ζήτηση για ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς σε δρομολόγια βαθέων υδάτων, συνδυάζοντας τις ανάγκες της διεθνούς εμπορευματικής κίνησης με τις ανάγκες για την προστασία του περιβάλλοντος», σχολίασε ο κ. Gianluca Grimaldi, πρόεδρος του ομίλου Grimaldi.

Tα έξι πλοία που παραγγέλθηκαν αναμένεται να παραδοθούν από τους πρώτους μήνες του 2023 έως και τα τέλη του 2024. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται ότι θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Βόρειας Ευρώπης και Δυτικής Αφρικής και θα αντικαταστήσουν παλαιότερα πλοία, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων θα αγγίζει τα 25 έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.