Οι προοπτικές της γαλάζιας οικονομίας για την Ινδονησία

Οι προοπτικές της γαλάζιας οικονομίας για την Ινδονησία

98
Οι προοπτικές της γαλάζιας οικονομίας για την Ινδονησία

Η Ινδονησία δεν έχει καταφέρει ακόμη να εισέλθει στη λίστα με τους κορυφαίους εξαγωγείς προϊόντων αλιείας, παρά τις εξαιρετικά σημαντικές προοπτικές της χώρας στη γαλάζια οικονομία, σημειώνει Ινδονήσιος επιστήμονας.

«Η Κίνα εξακολουθεί να είναι στην κορυφή, ενώ η Ινδονησία βρίσκεται στη 15η θέση», ανέφερε σε webinar όπου συμμετείχε ο Rokhmin Dahuri, καθηγητής Διαχείρισης Ωκεανών του Bogor Agricultural University (IPB).

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ινδονησία έχει καταφέρει να καρπωθεί ένα μικρό μόνο μέρος της δυναμικής της χώρας στις θαλάσσιες υπηρεσίες. Εκτιμάται δε ότι η χώρα θα μπορούσε να αποκομίσει έσοδα $1,348 τρισ. από τη θάλασσα.

Μάλιστα οι διάφοροι τομείς της γαλάζιας οικονομίας θα μπορούσαν να απασχολήσουν 45 εκατ. εργαζομένους. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Dahuri έκανε έκκληση στα εμπλεκόμενα μέρη να εξερευνήσουν περαιτέρω τρόπους ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου και πρόσθεσε ότι η χώρα θα πρέπει να ξεπεράσει την Κίνα στις εξαγωγές προϊόντων αλιείας.

Φωτό: Stephen Morrison/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.