ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Η νέα μεγάλη δωρεά στο ΕΣΥ

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Η νέα μεγάλη δωρεά στο ΕΣΥ

279
ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Η νέα μεγάλη δωρεά στο ΕΣΥ

Η δωρεά 22 τελευταίας τεχνολογίας ασθενοφόρων από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ -20 προς το Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας και 2 προς την Ελληνική Αστυνομία, ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελ. Οικονόμου και τον πρόεδρο της Eνώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Θ. Βενιάμη.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Υγείας τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι 20 ασθενοφόρα στον επιχειρησιακό μας βραχίονα, στον “πόλεμο” απέναντι σε μια τεράστια κρίση δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους 12 μήνες -της COVID- και όλων των άλλων αναγκών που προκύπτουν. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και η ευγενής προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συντελεί σε αυτό. Είναι μια πολυεπίπεδη προσφορά προς το κράτος και ειδικά προς το υπουργείο Υγείας. Επίσης, σας ενημερώνω για την ολοκλήρωση μίας ακόμη κοινωνικής προσφοράς της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, νέων κλινοσκεπασμάτων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, όπως και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή και αναβάθμιση όλων των χώρων υγιεινής στα νοσοκομεία της Αττικής. Είναι πολύ σημαντικά όλα αυτά για εμάς και είναι απόδειξη ότι “όπου ενότητα, εκεί και νίκη”».

Από την πλευρά του, ο Ελ. Οικονόμου επισήμανε πως «τα δύο αυτά πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι έχουμε να εξοπλίσουμε και να ανανεώσουμε τα ασθενοφόρα μας πάνω από μια δεκαετία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, δεδομένου ότι οι Έλληνες αστυνομικοί είναι γνωστό ότι είναι στην “πρώτη γραμμή” και ουσιαστικά καλύπτουν πάγιες και βασικές ανάγκες και τους ευχαριστώ θερμά.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα επίσης δημόσια να απευθύνω τις θερμές μας ευχαριστίες διότι η Ένωση με μια πρωτοβουλία που πήρε πριν από λίγο καιρό, ανανεώνει τα λευκά είδη και τα στρώματα σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, δείχνοντας έτσι πραγματικά το κοινωνικό της πρόσωπο και ότι σκέφτεται και τα άτομα τα οποία για διάφορους λόγους έχουν στερηθεί την προσωπική τους ελευθερία και βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση. Αλλάζουν όλα τα στρώματα και όλα τα λευκά είδη των κρατουμένων με πρωτοβουλία της Ένωσης και αυτό είναι ήδη σε εξέλιξη».

20210222_1___

Παρόντες στην ανακοίνωση της δωρεάς που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο προϊστάμενος του Κλάδου Διαχειριστικής Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της ΕΛΑΣ, ταξίαρχος Δημήτρης Παντελής και ο γενικός διευθυντής Δημοσίου Τομέα του Ομίλου Συγγελίδη, Γιώργος Αγραφιώτης.

Ο κ. Θ. Βενιάμης είπε στην ομιλία του ότι «ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, έχουμε καταφέρει έγκαιρα και αποτελεσματικά να εξασφαλίσουμε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μεγάλο αριθμό χρήσιμου ιατρικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και υλικών για την κρίσιμη λειτουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και νοσηλείας ασθενών με Covid-19, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και συνολικά σε περισσότερα από 55 νοσοκομεία πανελλαδικά, ενώ επίσης χρηματοδοτούμε 4 σημαντικά ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από ομάδες Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είναι επιπλέον ιδιαίτερο το βάρος που έχουμε δώσει, ώστε να υποστηριχθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, με τη συνεχή, κατά τη διάρκεια του έτους, παροχή ειδών ατομικής προστασίας και αναλωσίμων, καθώς και τη σημαντική ενίσχυση του στόλου επιχειρησιακών μέσων που διαθέτουν.

20210222_3

Παράλληλα, αυτές τις μέρες και εν μέσω των αυξημένων αναγκών νοσηλείας χιλιάδων συμπολιτών μας, ολοκληρώθηκε η προσφορά κλινοσκεπασμάτων στα 120 νοσοκομεία όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και στο ΕΚΑΒ, ενώ η συμβολή της εφοπλιστικής και ναυτιλιακής κοινότητας στον τομέα της υγείας, συνεχίζεται και μέσα από το απαιτητικό έργο αναβάθμισης των χώρων υγιεινής δημοσίων νοσοκομείων της Αττικής, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα και το αίσθημα αξιοπρέπειας των ασθενών. Το έργο αυτό έχει ολοκληρωθεί στα νοσοκομεία «Λαϊκό» και «Παίδων Πεντέλης», σύντομα στο «Ερυθρός Σταυρός», ενώ ακολουθούν τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Ασκληπιείο» Βούλας, «Νίκαιας» και οι σχετικές διαδικασίες για τα επόμενα νοσοκομεία.

Η απόφασή μας να προσφέρουμε 22 σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, μάρκας Peugeot μοντέλου Boxer, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιούμε για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα, 20 εκ των οποίων θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ και 2 στην ΕΛΑΣ, είναι τα πρώτα στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης, χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς».

Τέλος, ο κ. Παπαευσταθίου τόνισε πως είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας γιατί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για μια ακόμη φορά, με την πολύτιμη αυτή δωρεά που πραγματοποιεί σήμερα, βοηθά το ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα το προσωπικό του να εκτελέσει με αξιοπρέπεια και με άψογη επιχειρησιακή δράση τα καθήκοντά του.

Πηγή, Φωτό: Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.