Containerships: Πότε η ζήτηση θα προσαρμοστεί στην προσφορά

Containerships: Πότε η ζήτηση θα προσαρμοστεί στην προσφορά

89
Containerships: Πότε η ζήτηση θα προσαρμοστεί στην προσφορά

H επικρατούσα αυξημένη ζήτηση για θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων σε containers ενδέχεται να σταθεροποιηθεί το β΄ τρίμηνο ή στις αρχές του γ΄ τριμήνου του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Rolf Habben Jansen, CEO της Hapag-Lloyd.

Σε ενημέρωση προς δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της γερμανικής διαχειρίστριας εταιρείας containerships ανέφερε ότι θα επέλθει η κανονικότητα μεταξύ δευτέρου και τρίτου τριμήνου.

Τους τελευταίους μήνες, στα διεθνή λιμάνια παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στις φορτοεκφορτώσεις containers, ως απόρροια του μειωμένου εργατικού δυναμικού και της αυξημένης ζήτησης από καταναλωτές, οι οποίοι, λόγω των περιοριστικών μέτρων, περνούν αρκετές ώρες στα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, οι διαχειριστές πλοίων επαναπρογραμματίζουν τα δρομολόγιά τους και μειώνουν τις στάσεις, καθώς η διαθεσιμότητα εμπορευματοκιβωτίων και εργατικού δυναμικού έχει μειωθεί αισθητά. Δεδομένων των παραπάνω, δεν αποτελεί έκπληξη η σημαντική αύξηση των ναύλων για τα containerships το τελευταίο διάστημα.

H Hapag-Lloyd μάλιστα εκτιμά ότι φέτος τα κέρδη της θα ξεπεράσουν τα κέρδη του 2020. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της εταιρείας ανήλθαν πέρυσι σε $3,3 δισ. και ήταν με τη σειρά τους αυξημένα κατά παραπάνω από 1/3 σε σχέση με το 2019.

Φωτό: Sujithsidharth/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.