Κύμα ενοποιήσεων στα logistics φέρνει η «έκρηξη» του ηλεκτρονικού εμπορίου

Κύμα ενοποιήσεων στα logistics φέρνει η «έκρηξη» του ηλεκτρονικού εμπορίου

180
Κύμα ενοποιήσεων στα logistics φέρνει η «έκρηξη» του ηλεκτρονικού εμπορίου

Ο κινεζικός κολοσσός στον τομέα των logistics, S.F. Holding Co., προτίθεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, να εξαγοράσει το 51,8% των μετοχών της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ Kerry Logistics Networks Ltd.

Η προσφορά, ύψους $18,8 HK ($2,43) ανά μετοχή και συνολικής αξίας $17,6 δισ. HK (περίπου $2,3 δισ.), θα πραγματοποιηθεί από την S.F. Holding unit Flourish Harmony Holdings Co. Ltd. Η εν λόγω προσφορά ανά μετοχή αντιπροσωπεύει μια έκπτωση της τάξης του 19,83% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο στις 4 Φεβρουαρίου, πριν από τη διακοπή της διαπραγμάτευσής της.

Η Kerry Logistics Networks Ltd. θα παραμείνει εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, κατά δήλωση της S.F. Holding Co., ωστόσο το ποσοστό στάθμισης των μετοχών (free float) της θα μειωθεί στο 15% από το 25%.

Η προγραμματισμένη συμφωνία έρχεται εν μέσω ενός κύματος ενοποιήσεων στον τομέα των logistics της Κίνας, που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους και οφείλεται εν πολλοίς στην έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Η Κerry Logistics θα αποτελέσει τον διεθνή βραχίονα της S.F., ενώ με την ολοκλήρωση της συναλλαγής οι δύο εταιρείες θα σχηματίσουν τον μεγαλύτερο όμιλο logistics της Ασίας, σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων τους, οι οποίοι θεωρούν πως η εν λόγω συμφωνία θα ενισχύσει τη θέση τους έναντι του μελλοντικού ανταγωνισμού στον τομέα των logistics.

Φωτό: Alan Veas/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.