ΙΜΟ-WISTA International: Νέα έρευνα για τη συμμετοχή των γυναικών στη ναυτιλία

    55
    ΙΜΟ-WISTA International: Νέα έρευνα για τη συμμετοχή των γυναικών στη ναυτιλία

    O IMO και η WISTA International ξεκινούν την πρώτη έρευνα με τίτλο «Women in Maritime – IMO and WISTA International Survey 2021», προκειμένου να εξετάσουν την αναλογία και την κατανομή των γυναικών που απασχολούνται στον ναυτιλιακό τομέα.

    Η εν λόγω έρευνα αποτελεί μέρος δράσεων που στόχο έχουν να θέσουν τις βάσεις για περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο οικοδόμησης ενός εργασιακού περιβάλλοντος της ναυτιλίας ανοικτού προς όλους.

    Η έναρξη της έρευνας ακολουθεί την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΙΜΟ και WISTA το 2020 για την προώθηση ενός ισορροπημένου αριθμού ανδρών και γυναικών που απασχολούνται στον κλάδο. Στόχος του MoU είναι η δημιουργία ενός πλαισίου βιωσιμότητας της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω της προώθησης του gender diversity.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Kitack Lim, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο ως μέσου και για την οικονομική ανάπτυξη.

    Η κ. Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, πρόεδρος της WISTA International, ανέφερε ότι η ύπαρξη συγκρίσιμων δεδομένων αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη προγραμμάτων και πολιτικών που θα αυξήσουν τη συμμετοχή των γυναικών στη ναυτιλία.

    Μπορείτε να συμμετάσχετε στην έρευνα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.research.net/r/IndustryIMOWISTA

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.