Συρρίκνωση της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής

Συρρίκνωση της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής

33
Συρρίκνωση της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής

Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε κατά 8,5% σε ετήσια βάση το 2020, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Τον Δεκέμβριο, η παραγωγή παρέμεινε στάσιμη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, μετά την ανάκαμψη για επτά συνεχόμενους μήνες από τον Απρίλιο.

Η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο παρέμενε χαμηλότερη κατά 3,6% από τον Φεβρουάριο, έναν μήνα πριν από την επιβολή περιορισμών στη Γερμανία ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την Destatis.

Η γερμανική βιομηχανία μπόρεσε να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή της τον Δεκέμβριο «παρά τα αυστηρότερα μέτρα, παρόλο που σημειώθηκε αισθητή μείωση στον κατασκευαστικό τομέα», ανέφερε το γερμανικό ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας (BMWi).

Η βιομηχανική παραγωγή, η μεταποίηση εκτός της ενέργειας και των κατασκευών, αυξήθηκε κατά 0,9% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο, ενώ η κατασκευαστική παραγωγή μειώθηκε κατά 3,2%.

«Ωστόσο, οι περαιτέρω προοπτικές για τη βιομηχανική δραστηριότητα παραμένουν συγκρατημένες, εξαιτίας της πανδημίας και της υπερπροσφοράς στον κλάδο των ημιαγωγών», αναφέρει σχετικά το BMWi.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.