CMA CGM: Διαφοροποίηση και επέκταση στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές

CMA CGM: Διαφοροποίηση και επέκταση στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές

87
CMA CGM: Διαφοροποίηση και επέκταση στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές

Ο Όμιλος CMA CGM, παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των τακτικών γραμμών και στα logistics, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ενισχύει τη στρατηγική του ανάπτυξη στον τομέα των logistics, μέσα από τη δημιουργία ενός νέου εξειδικευμένου τμήματος αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών, με την ονομασία CMA CGM AIR CARGO.

Η στροφή αυτή και η επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές αποτελεί ένα νέο ορόσημο για τη στρατηγική ανάπτυξή του, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά και να ενισχύσει τις παραδοσιακές δραστηριότητες της CMA CGM, επιτρέποντας τη διαμόρφωση και την παροχή μιας νέας σειράς ολοκληρωμένων, ευέλικτων και εξατομικευμένων λύσεων στους πελάτες της.

Ειδικότερα, για να υποστηρίξει την επέκτασή του στην αγορά των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών, ο Όμιλος CMA CGM προέβη στην αγορά τεσσάρων μεταχειρισμένων αεροσκαφών μεταφοράς εμπορευμάτων τύπου Airbus A330-200F, ωφέλιμου φορτίου 60 τόνων, τα οποία εκκίνησαν τα δρομολόγιά τους μεταξύ του 2014 και του 2016. Με την εμβέλειά τους να φτάνει τα 4.000 ναυτικά μίλια, τα εν λόγω αεροσκάφη αναμένεται να συνδέσουν την Ευρώπη με τον υπόλοιπο κόσμο. Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Όμιλος CMA CGM θα αναθέσει την επιχειρησιακή λειτουργία του στόλου των νεοαποκτηθέντων αεροσκαφών σε μια ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.