Ανανέωση του στόλου για τη Safe Bulkers

Ανανέωση του στόλου για τη Safe Bulkers

386
Ανανέωση του στόλου για τη Safe Bulkers

Σε ανανέωση του στόλου της προχωρά η Safe Bulkers, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο του 2020.

Η εισηγμένη στο Χρηματοστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι προχώρησε σε συμφωνίες για την πώληση δύο παλαιότερων πλοίων και για την εξαγοράς ενός second-hand panamax bulker, κατασκευασμένο το 2011.

Πιο συγκεκριμένα το δ΄τρίμηνο του 2020 διέθεσε προς πώληση το Panamax «Paraskevi», κατασκευασμένο το 2003. Τον περασμένο Ιανουάριο η Safe Bulkers υπέγραψε συμφωνία πώλησης έναντι $7,3 εκατ. με την παράδοση στον νέο ιδιοκτήτη να αναμένεται τον ερχόμενο Μάρτιο. Παράλληλα τον περασμένο Ιανουάριο η εταιρεία διέθεσε προς πώληση το «Vassos», ένα επίσης Panamax bulker, ναυπηγημένο το 2004 και υπέγραψε συμφωνία πώλησης έναντι του ποσού των $8,7 εκατ.

Με την ολοκλήρωση των συναλλαγών η Safe Bulkers αναμένει ότι οι δανειακές της υποχρεώσεις θα μειωθούν κατά $10 εκατ. και η καθαρή της ρευστότητα θα αυξηθεί κατά $5,7 εκατ., όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τον Φεβρουάριο συμφώνησε για την απόκτηση ενός Panamax bulker, ναυπηγημένου το 2011 στην Ιαπωνία έναντι $14 εκατ. Η εν λόγω εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από διαθέσιμα ιδία κεφάλαια.

Σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο του Covid-19, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οδήγησε χαμηλότερους ναύλους ως απόρροια της χαμηλότερης ζήτησης ενώ την ίδια ώρα αυξήθηκαν ορισμένες δαπάνες της εταιρείας. Ειδική μνεία γίνεται και στις αλλαγές πληρωμάτων με τη Safe Bulkers να σημειώνει ότι εργάστηκε εκτεταμένα για τη διαχείριση της κρίσης αυτής και για την ασφάλεια των ναυτικών και των εργαζόμενων στα γραφεία.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Safe Bulkers κατέγραψε το Q4 κέρδη $7,6 εκατ. έναντι κερδών $3,6 εκατ. το Q4 του 2019 ενώ συνολικά το 2020 οι ζημίες της έφτασαν τα $12,9 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.