Okeanis Ecο Tankers: Αισιοδοξία για την ανάκαμψη της αγοράς των δεξαμενόπλοιων

Okeanis Ecο Tankers: Αισιοδοξία για την ανάκαμψη της αγοράς των δεξαμενόπλοιων

514
Okeanis Ecο Tankers: Αισιοδοξία για την ανάκαμψη της αγοράς των δεξαμενόπλοιων

Στον οικονομικό της απολογισμό για το δ΄ τρίμηνο του 2020 προχώρησε η Okeanis Ecο Tankers Corp., συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου.

H εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά του Όσλο κατέγραψε έσοδα TCE και προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA της τάξης των $40,7 εκατ. και $27,6 εκατ. αντίστοιχα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη για το Q4 ανήλθαν στα $8,2 εκατ.

Παράλληλα στη σχετική παρουσίαση της εταιρείας υπάρχει η επισκόπηση και οι προοπτικές της αγοράς των δεξαμενόπλοιων. Πιο συγκεκριμένα σημειώνεται ότι οι επιμέρους αγορές των  Suezmax και Aframax βελτιώνονται ενώ η παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά επανακάμπτει.

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις της η Okeanis Ecο Tankers για τη ζήτηση πετρελαίου από τις χώρες του ΟΟΣΑ δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί στις δυτικές χώρες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό. Την ίδια ώρα στην εταιρική παρουσίαση τονίζεται ότι η παραγωγή και συνεπώς οι εξαγωγές πετρελαίου από τον OPEC+ θα αυξηθούν τους επόμενους 3-6 μήνες δίνοντας ώθηση στην αγορά των δεξαμενόπλοιων. Για το υπόλοιπο του 2021 εκτιμάται ότι η παραγωγή από τον OPEC θα αυξηθεί κατά 3 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Τέλος ειδική μνεία γίνεται στις τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων, οι οποίες σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην παρουσίαση ενισχύονται με το spread VLSFO-HSFO να διευρύνεται, ευνοώντας τη στρατηγική της εταιρείας για την επιλογή των scrubbers.

H Okeanis Eco Tankers Corp. διαχειρίζεται 17 δεξαμενόπλοια όλα εξοπλισμένα με scrubbers και συστήματα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος: 3 Aframax/LR2, 6 Suezmax και 8 VLCC.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.