H Michelin δοκιμάζει εναλλακτικούς τρόπους διακίνησης των προϊόντων της, στηρίζοντας την πράσινη...

H Michelin δοκιμάζει εναλλακτικούς τρόπους διακίνησης των προϊόντων της, στηρίζοντας την πράσινη ναυτιλία

164
H Michelin δοκιμάζει εναλλακτικούς τρόπους διακίνησης των προϊόντων της, στηρίζοντας την πράσινη ναυτιλία

Ο Όμιλος Michelin, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των εκπομπών CO2 από τη διακίνηση των προϊόντων του, υπέγραψε πρόσφατα επιστολή δέσμευσης για τη μεταφορά ελαστικών με πλοία της NEOLINE, μιας γαλλικής πλοιοκτήτριας εταιρείας η οποία διαθέτει πλοία που κινούνται με αιολική ενέργεια.

Τα μήκους 136 μ. φορτηγά πλοία της NEOLINE βασίζονται στην καθαρή και ανανεώσιμη αιολική ενέργεια για την πρόωσή τους, καθώς διαθέτουν ιστία συνολικής επιφάνειας 4.200 τ.μ. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να πραγματοποιήσουν διατλαντικές μεταφορές έχοντας 90% λιγότερες εκπομπές CO2 σε σχέση με τα συμβατικά πλοία.

Η Michelin σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα εν λόγω πλοία για να μεταφέρει containers με ελαστικά από το Halifax (Καναδάς) στο Saint-Nazaire (Γαλλία), στη νέα διατλαντική γραμμή που η NEOLINE προγραμματίζει να ανοίξει το 2023. Με την προσθήκη ενός δεύτερου πλοίου στην εν λόγω γραμμή, που προγραμματίζεται για έναν χρόνο αργότερα, ο Όμιλος Michelin θα αναθέσει σταδιακά στη NEOLINE τη μεταφορά τουλάχιστον του 50% των containers του ομίλου που διακινούνται μέσω του συγκεκριμένου δρομολογίου.

Φωτό: www.michelin.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.