Και εγένετο… «Port of Antwerp-Bruges»

Και εγένετο… «Port of Antwerp-Bruges»

216
Και εγένετο… «Port of Antwerp-Bruges»

Το λιμάνι της Αμβέρσας και το λιμάνι Zeebrugge στη πόλη του Μπριζ στο Βέλγιο ήλθαν σε συμφωνία για τη συγχώνευσή τους. Η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη της ενοποίησης των διαδικασιών στα δύο λιμάνια, η οποία θα χρειαστεί έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση.

Μόλις οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρωθούν, τα λιμάνια θα λειτουργούν υπό την ονομασία «Port of Antwerp-Bruges». Ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης, οι δύο βελγικοί λιμένες θα ενδυναμώσουν τη θέση τους στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και θα συνεχίσουν τις διεργασίες για βιώσιμη ανάπτυξη. «Το ενοποιημένο λιμάνι θα είναι πιο ανθεκτικό στις προκλήσεις του μέλλοντος και θα ηγηθεί της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

To νέο λιμάνι θα αποτελέσει ένα από τα κυριότερα της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη διακίνηση οχημάτων, εμπορευματοκιβωτίων (157 εκατ. τόνους ετησίως) και LNG. Η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων από και προς το λιμάνι εκτιμάται στους 278 εκατ. τόνους/έτος.

Φωτό: Port of Antwerp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.