Hapag-Lloyd: Νέοι ορίζοντες στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση

Hapag-Lloyd: Νέοι ορίζοντες στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση

91
Hapag-Lloyd: Νέοι ορίζοντες στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση

Η εταιρεία τακτικών γραμμών Hapag-Lloyd ανοίγει νέους δρόμους στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο πρώτων συναλλαγών που συνάδουν με τις Πράσινες Αρχές Δανειοδότησης που έχει θεσπίσει η Loan Market Association (LMA). Αμφότερες οι συναλλαγές σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των έξι πλοίων εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 23.500 TEUs, τα οποία παρήγγειλε η εταιρεία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η πρώτη συναλλαγή αφορά σε κοινοπρακτικό πράσινο δάνειο, ύψους $417 εκατ., διάρκειας 12 ετών, που θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση τριών εκ των έξι πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της πρόσφατης παραγγελίας. Το δάνειο χρηματοδοτείται από την Korea Trade Insurance Corporation (K-SURE) και από μία κοινοπραξία έντεκα τραπεζών.

Η έτερη συναλλαγή αφορά στη σύναψη χρηματοδοτικής μίσθωσης για τα υπόλοιπα τρία πλοία, που ανέρχεται σε $472 εκατ., έχει διάρκεια 17 ετών και παρέχει επιπρόσθετη χρηματοδότηση κατά τη φάση της κατασκευής τους.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hapag-Lloyd, κ. Mark Frese, αυτές οι συναλλαγές θα βοηθήσουν την εταιρεία να εκσυγχρονίσει τον στόλο της και παράλληλα να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Χάρη στους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες, τα νέα πλοία θα μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές CO2 κατά 15% έως 25%. Αυτό σημαίνει ότι, πέραν των απαιτήσεων των Πράσινων Αρχών Δανειοδότησης της LMA, τα πλοία θα πληρούν και τα τεχνικά κριτήρια ελέγχου της ΕΕ για τις θαλάσσιες και παράκτιες εμπορευματικές μεταφορές. Τα υπερσύγχρονα νέα πλοία της Hapag-Lloyd κατασκευάζονται στη Νότια Κορέα και αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2023.

Φωτό: Bernd Dittrich/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.