Ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας: Η Corvus Energy επενδύει σε συστήματα κυψελών καυσίμου...

Ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας: Η Corvus Energy επενδύει σε συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου

108
Ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας: Η Corvus Energy επενδύει σε συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Η Corvus Energy, πρωτοπόρος στον κλάδο των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, είναι έτοιμη να ξεκινήσει την ανάπτυξη και την παραγωγή βιώσιμων συστημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου, κατάλληλων για χρήση σε πλοία. Τα συστήματα κυψελών καυσίμου θα παράγονται στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, με την Toyota, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κυψελών καυσίμου παγκοσμίως, να αποτελεί βασικό συνεργάτη και προμηθευτή της εν λόγω τεχνολογίας.

Η Corvus ηγείται μιας συνεργασίας που έχει αναπτύξει με τους νορβηγικούς εταίρους Equinor, τις πλοιοκτήτριες εταιρείες Norled και Wilhelmsen, την εταιρεία σχεδιασμού πλοίων LMG Marin, το cluster NCE Maritime CleanTech και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του Πανεπιστημίου της Νοτιοανατολικής Νορβηγίας (USN) για την ανάπτυξη και την παραγωγή οικονομικά αποδοτικών συστημάτων κυψελών καυσίμου τύπου PEM (Proton Exchange Membrane) για ναυτιλιακή χρήση.

Το εν λόγω έργο έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 5,2 εκατ. ευρώ από τον κρατικό οργανισμό Innovation Norway, ενισχύοντας τη θέση της Corvus ως πρωταγωνίστριας στον τομέα της ανάπτυξης καθαρών τεχνολογιών για τη ναυτιλία αλλά και για άλλους κλάδους. Η εταιρεία προγραμματίζει να παρουσιάσει το πρώτο εγκατεστημένο σε πλοίο σύστημα κυψελών καυσίμου το 2023, ενώ η εμπορική διάθεση του πιστοποιημένου συστήματος αναμένεται να ξεκινήσει από το 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.