Σημαντικές καθυστερήσεις στα λιμάνια της Βραζιλίας

Σημαντικές καθυστερήσεις στα λιμάνια της Βραζιλίας

320
Σημαντικές καθυστερήσεις στα λιμάνια της Βραζιλίας

Οι καθυστερήσεις στη συγκομιδή σόγιας στη Βραζιλία ενδεχομένως να οδηγήσουν σε κυκλοφοριακή συμφόρηση γύρω από τους λιμένες, αλλά και σε δυσκολίες στην έγκαιρη παράδοση φορτίων προς τα πλοία που έχουν ναυλωθεί. Επομένως, τοπικοί ανταποκριτές εικάζουν ότι υπάρχει ήδη αβεβαιότητα ως προς τις έγκαιρες αναχωρήσεις πολλών bulkers από τα λιμάνια της χώρας.

Ο ανταποκριτής του North στην Paranagua ‒Kuhlmann Surveyors and Consultants– προειδοποίησε, σε ανακοίνωση προς τα μέλη του Club στις 4 Φεβρουαρίου, για τις τεράστιες δυσκολίες στην αποθήκευση και στη μεταφορά φορτίων σόγιας, εξαιτίας της πρόσφατης και ετεροχρονισμένης συγκομιδής σόγιας, που προκλήθηκε από την ξηρασία κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.

Η καθυστέρηση στη συγκομιδή, στην αποθήκευση και στη μεταφορά έχει συνεπακόλουθα οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην αναχώρηση πλοίων που, αντί να φορτώσουν τον Ιανουάριο με φορτία βραζιλιάνικης σόγιας, περιμένουν να αναχωρήσουν έμφορτα τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις δεν επηρέασαν μόνο τη διαδικασία συγκομιδής, αλλά επίσης οδήγησαν σε αβεβαιότητα των αγοραστών σχετικά με την τελική ποιότητα των σιτηρών, λόγω υπερβολικής υγρασίας.

Η ανακοίνωση της Kuhlmann Surveyors and Consultants στη σελίδα του North είναι η ακόλουθη:

www.nepia.com/industry-news

Φωτό: Hedeson Alves/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.