Seanergy Maritime: Η δέσμευση και η συνέπεια για την επίτευξη των στόχων του...

Seanergy Maritime: Η δέσμευση και η συνέπεια για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ 

353
Seanergy Maritime: Η δέσμευση και η συνέπεια για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ 

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς την αξιολόγηση του Energy Efficiency Existing Ship Index (“EEXI”) για τα Capesize πλοία της.

Στόχος του ΙΜΟ είναι η μείωση των εκπομπών GHG από τη ναυτιλία κατά 50% σε σχέση με τα επίπεδα εκπομπών του 2008 έως το 2050. Για την επίτευξη του στόχου αυτού απαιτούνται βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα.

Σε συνεργασία με τον νηογνώμονα DNV GL η εταιρεία ολοκλήρωσε την αξιολόγηση του EEXI σε συμφωνία με την MEPC 75 του ΙΜΟ. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία και με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, ο υφιστάμενος στόλος της Seanergy θα συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του ρυθμιστικού πλαισίου για τις εκπομπές GHG μέχρι το 2030 χωρίς επιπλέον κόστη.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του ποιοτικού μας στόλου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με έναν κορυφαίο νηογνώμονα. H Seanergy βρίσκεται στο προσκήνιο των περιβαλλοντικών και κανονιστικών εξελίξεων στον κλάδο μας. Διατηρούμε τη θέση μας ότι η ναυτιλιακή κοινότητα σε συνεργασία με τους ναυλωτές μας θα πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και του ανθρακικού αποτυπώματος του υφιστάμενου στόλου», σημείωσε ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy Maritime Holdings.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.