Καναδάς: Stop στην κρουαζιέρα για φέτος

Καναδάς: Stop στην κρουαζιέρα για φέτος

94
Καναδάς: Stop στην κρουαζιέρα για φέτος

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου την απαγόρευση των ταξιδιών κρουαζιέρας για έναν χρόνο, ενώ την ίδια ώρα παρότρυνε τους Καναδούς πολίτες και τους αλλοδαπούς κατοίκους στη χώρα να αποφεύγουν γενικά την κρουαζιέρα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η απόφαση αυτή, που προκάλεσε έκπληξη, έρχεται προς περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης του ιού ενόσω το εθνικό σύστημα υγείας του Καναδά δέχεται πιέσεις.

«Καθώς οι Καναδοί προσπαθούν να μειώσουν την εξάπλωση του Covid-19, η κυβέρνησή μας συνεχίζει να εργάζεται σκληρά προκειμένου να διασφαλίσει ότι το σύστημα μεταφορών της χώρας παραμένει ασφαλές», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών του Καναδά, Omar Alghabra.

Η απόφαση ουσιαστικά ορίζει ότι κρουαζιερόπλοια με περισσότερους από 100 επιβάτες απαγορεύονται στα καναδικά νερά. Συνεπώς, τόσο η περίοδος κρουαζιέρας στην Αλάσκα το 2021 όσο και τα δρομολόγια στην Ανατολική Ακτή δεν θα εκτελεστούν τουλάχιστον για φέτος.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Μεταφορών του Καναδά βάζει stop και στα σκάφη αναψυχής και στα επιβατηγά πλοία με περισσότερους από δώδεκα επιβάτες, τα οποία εισέρχονται στα ύδατα των αρκτικών ακτών.

Φωτό: Timothy Eberly/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.