DNV GL: 100 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

DNV GL: 100 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

111
DNV GL: 100 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

To καθιερωμένο Press Conference του DNV GL στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά ηλεκτρονικά. Να σημειωθεί ότι φέτος ο DNV GL γιορτάζει 100 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα με τον κ. Ιωάννη Χιωτόπουλο, Vice-President and Regional Manager of South East Europe, Middle East & Africa του DNV GL να ανακοινώνει σειρά δράσεων εντός του έτους για το επίτευγμα αυτό. Ο κ. Χιωτόπουλος κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού Press Conference εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλη την ομάδα του DNV GL για τις προσπάθειες και την εξαιρετική συνεργασία, ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η βιομηχανία.

Η Α.Ε πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Frode Overland Andersen, επίτιμος καλεσμένος του DNV GL στη σύντομη ομιλία του επικεντρώθηκε στους στενούς ναυτιλιακούς δεσμούς Ελλάδας-Νορβηγίας και στο πως ο νορβηγικός νηογνώμονας σφυρηλατεί τους δεσμούς αυτούς κατά την 100χρονη παρουσία του στην Ελλάδα. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Νορβηγίας, η οποία επενδύει σημαντικά στην πράσινη τεχνολογία και τα ηλεκτρικά πορθμεία με τον DNV GL να πρωτοστατεί συμμετέχοντας σε τεχνολογικά projects και projects εναλλακτικών καυσίμων, αυτοματισμού κ.α.

O κ. Λεωνίδας Καρύστιος, Regional Business Development & Gas Segment Director του DNV GL στάθηκε στο πως ο νορβηγικός νηογνώμονας μέσω του γραφείου του Πειραιά κατάφερε να ενισχύσει την παρουσία του στην ελληνική αγορά. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ανάπτυξη είναι σημαντική σε όρους πλοίων και τονάζ.

Aπό την πλευρά της η κ. Όλγα Καραλή, Business Development Manager εστιάστηκε πως ο DNV GL κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της πανδημίας μέσω της χρήσης υφιστάμενων ψηφιακών εργαλείων.

Ο κ. Γιώργος Τεριακίδης, Area Manager East Mediterranean & Black Sea παρουσίασε το Maritime Forecast to 2050, ως μέρος της έκθεσης Energy Transition Outlook (ETO). Ο κ. Τεριακίδης ανέλυσε τρία στάδια απανθρακοποίησης της ναυτιλίας παρουσιάζοντας συγκεκριμένα σενάρια.

Τέλος ο κ. Ιάσωνας Στεφανάτος, Business Development Manager προχώρησε σε μία επισκόπηση των θεμάτων που σχετίζονται με τον Energy Efficiency Existing Ship Index (EEXI) και τα Poseidon Principles. Παράλληλα έδωσε έμφαση στο πως ο DNV GL βοηθά τη βιομηχανία να επιτύχει τους στόχους του EEXI.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.