Οι κορυφαίες στον κόσμο εταιρείες διαχείρισης bulkers

Οι κορυφαίες στον κόσμο εταιρείες διαχείρισης bulkers

1441
Οι κορυφαίες στον κόσμο εταιρείες διαχείρισης bulkers

To 2020 αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσημο για την ανθρωπότητα, δεδομένου ότι έλαβαν χώρα πολλές πρωτόγνωρες συνθήκες, ως απόρροια της πανδημίας. Ανεπηρέαστο δεν θα μπορούσε να μείνει, φυσικά, ούτε το θαλάσσιο εμπόριο και κατ’ επέκταση η εμπορική ναυτιλία. H γιγάντωση και η ένωση δυνάμεων αποτέλεσε προτεραιότητα για τις διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων και το 2020.

Ποιες είναι όμως οι εταιρείες διαχείρισης πλοίων που πρωταγωνιστούν και αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω ανάλυσης; Τα Ναυτικά Χρονικά και η VesselsValue συνεχίζουν και το 2021 τη συνεργασία τους. Πιο συγκεκριμένα, τα Ναυτικά Χρονικά εξασφάλισαν για τους αναγνώστες τους ορισμένα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα από τη βάση δεδομένων της Vessels Value αναφορικά με τις κορυφαίες ανά τον κόσμο εταιρείες διαχείρισης bulkers, tankers και containerships με βάση την αξία των στόλων τους. Τη σχετική έρευνα μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, σελ. 114-118. Παρακάτω παρατίθενται τα στοιχεία για τις εταιρείες διαχείρισης bulkers.

Bulkers

Σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue, υπεροπλία παρουσιάζουν οι κινεζικών συμφερόντων εταιρείες διαχείρισης bulkers. Αναλυτικότερα, στις δύο πρώτες θέσεις, με βάση την αξία των στόλων διαχείρισής τους, βρίσκονται οι COSCO Shipping Bulk,με αξία στόλου στα $5,09 δισ., και η China Development Bank, με την αξία του στόλου των bulkers που διαχειρίζεται να ανέρχεται σε $2,6 δισ.

H γερμανικών συμφερόντων Oldendorff Carriersβρίσκεται στην τρίτη θέση (αξία διαχειριζόμενου στόλου στα $2,12 δισ.) και στην τέταρτη θέση η ιαπωνική Nissen Kaiun (αξία στόλου $1,93 δισ.). Την πεντάδα των κορυφαίων με βάση την αξία του υπό διαχείριση στόλου εταιρειών bulkers κλείνει η νορβηγικών συμφερόντων Golden Ocean Group,με αξία στόλου στα $1,86 δισ. Αξίζει βέβαια να τονιστεί ότι οι διαφορές στις αξίες των στόλων είναι μικρές για τις εταιρείες που φιγουράρουν μεταξύ 5ης-6ης θέσης και 12ης θέσης και ενδέχεται να διαφοροποιούνται απλώς με μία αγοραπωλησία πλοίου, καθώς τα εν λόγω στοιχεία της VesselsValue εξήχθησαν στις αρχές Ιανουαρίου. Το ίδιο επίσης ισχύει για τις πιο κάτω θέσεις.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στην ελληνικών συμφερόντων και διοίκησης StarΒulkCarriers, της οποίας ο στόλος ανέρχεται σε $1,34 δισ. Η παρουσία της Star Bulk Carriers στην κορυφαία 20άδα αντανακλά την τεχνογνωσία της ελληνόκτητης ναυτιλίας στη διαχείριση πλοίων του εν λόγω κλάδου.

Screenshot_2021-02-01 Top Bulker Management Companies pdf

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.