H MAN Energy Solutions συνεχίζει να επενδύει στο υδρογόνο

H MAN Energy Solutions συνεχίζει να επενδύει στο υδρογόνο

134
H MAN Energy Solutions συνεχίζει να επενδύει στο υδρογόνο

Η ΜΑΝ Energy Solutions ανακοίνωσε την απόκτηση σχεδόν του 99% των μετοχών της H-TEC SYSTEMS, ενός γερμανικού κατασκευαστή συστημάτων ηλεκτρόλυσης τύπου PEM για την παραγωγή υδρογόνου.

Ο δρ Uwe Lauber, διευθύνων σύμβουλος της MAN Energy Solutions, ανέφερε σχετικά: «Το “πράσινο υδρογόνο” γίνεται ένας εξαιρετικά σημαντικός φυσικός πόρος στο ταξίδι μας για την οικοδόμηση μιας κλιματικά ουδέτερης παγκόσμιας οικονομίας. Με την απόκτηση της H-TEC SYSTEMS, θα μπορούμε από δω και στο εξής να κάνουμε τα επόμενα βήματα προς μια οικονομία που θα βασίζεται στο υδρογόνο, υπό την αιγίδα της MAN Energy Solutions. Με αυτόν τον τρόπο επενδύουμε στρατηγικά στην τεχνογνωσία μας ως ο αυριανός βασικός πάροχος ενεργειακά βιώσιμων λύσεων, ενώ παράλληλα δίνουμε στην H-TEC SYSTEMS πλήρη πρόσβαση στους πόρους και στα δίκτυα πωλήσεών μας».

h-tec_management

Η H-TEC SYSTEMS ιδρύθηκε το 1997 και μετρά πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και στην ανάπτυξη ενεργειακών λύσεων που βασίζονται στο υδρογόνο. Στις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας στη Γερμανία κατασκευάζονται συστήματα ηλεκτρόλυσης τύπου PEM κλίμακας megawatt, προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση υδρογόνου τόσο για βιομηχανικές εφαρμογές όσο και για μετατροπή του σε ηλεκτρική ενέργεια.

Φωτό: MAN Energy Solutions

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.