Wärtsilä: Mega παραγγελία για κινητήρες διπλού καυσίμου

Wärtsilä: Mega παραγγελία για κινητήρες διπλού καυσίμου

302
Wärtsilä: Mega παραγγελία για κινητήρες διπλού καυσίμου

Ο Όμιλος Wärtsilä έχει αναλάβει να εξοπλίσει με 36 κινητήρες διπλού καυσίμου Wärtsilä 46DF έξι νεότευκτα πλοία μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 172.500 κ.μ., τα οποία θα επιχειρούν στα ύδατα της Ρωσίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Arctic LNG 2. Η παραγγελία, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, έγινε τον Δεκέμβριο του 2020 από την Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης αυτής για τέσσερα επιπλέον πλοία.

Η εμπειρία της Wärtsilä και η αποδεδειγμένη ικανότητά της να παρέχει αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις πρόωσης για παγοθραυστικά πλοία και για πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου που επιχειρούν στο απαιτητικό περιβάλλον της Αρκτικής αποτέλεσαν βασικούς παράγοντες για την ανάθεση του εν λόγω έργου.

Η εταιρεία έχει ήδη εξοπλίσει με τους κινητήρες διπλού καυσίμου Wärtsilä 46DF άλλα δεκαπέντε πλοία, τα οποία επιχειρούν στο πλαίσιο του προγράμματος Yamal LNG, καθώς και αρκετά ακόμα πλοία μεταφοράς LNG, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στο ναυπηγείο της Daewoo.

Φωτό: www.wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.