Επιτυχής έκδοση πενταετούς ομολόγου 400 εκατ. ευρώ για την Trafigura

Επιτυχής έκδοση πενταετούς ομολόγου 400 εκατ. ευρώ για την Trafigura

59
Επιτυχής έκδοση πενταετούς ομολόγου 400 εκατ. ευρώ για την Trafigura

Σε έκδοση πενταετούς ομολόγου αξίας 400 εκατ. ευρώ προχώρησε η Trafigura, μία από τις κορυφαίες εταιρείες commodity trading στον κόσμο.

Το pricing του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,875%, χαμηλότερα κατά 37,5 μονάδες βάσης από το εύρος της απόδοσης που είχαν ορίσει οι ανάδοχοι, χάρη στην ισχυρή υποστήριξη από θεσμικούς επενδυτές και ιδιωτικές τράπεζες.

Η προσφορά υπερκάλυψε την έκδοση κατά σχεδόν δύο φορές, επιτρέποντας στην Trafigura να αυξήσει το μέγεθος του ομολόγου στα 400 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από την έκδοση του ομολόγου θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, ενώ η μεγάλη διάρκειά του θα επιτρέψει στον όμιλο να ενισχύσει περαιτέρω τον ισολογισμό του.

Ο Christophe Salmon, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Trafigura, δήλωσε: «Αυτή η συναλλαγή σηματοδοτεί την επιστροφή της Trafigura στην πρωτογενή αγορά ομολόγων μετά από ένα κενό έξι ετών από την τελευταία έκδοση σε ευρώ το 2015. Ένας από τους στόχους μας γι’ αυτή τη συναλλαγή ήταν να αναπτύξουμε την πρόσβασή μας στη βάση επενδυτών που εστιάζονται στην Ευρωζώνη. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε τη διαφοροποίηση του βιβλίου προσφορών και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της βάσης των επενδυτών μας, γεγονός που καταδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον τομέα του commodity trading μεταξύ εξελιγμένων επενδυτών σταθερού εισοδήματος. Επίσης, αντικατοπτρίζει την ικανότητα του ομίλου να έχει πρόσβαση σε διάφορα μέρη των παγκόσμιων κεφαλαιαγορών σε τακτά χρονικά διαστήματα και να επιτυγχάνει ανταγωνιστικά spread, μετά την πρόσφατη έκδοση ομολόγων 400 εκατ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο», κατέληξε ο κ. Salmon.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.