Πρόστιμο-μαμούθ $18 εκατ. για τη Wallenius Wilhelmsen

Πρόστιμο-μαμούθ $18 εκατ. για τη Wallenius Wilhelmsen

454
Πρόστιμο-μαμούθ $18 εκατ. για τη Wallenius Wilhelmsen

Χρηματικό πρόστιμο πρόστιμο-μαμούθ $18 εκατ. θα κληθεί να πληρώσει η Wallenius Wilhelmsen Ocean AS μετά από απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας, σύμφωνα με την οποία κρίνεται ένοχη για τη δημιουργία καρτέλ.

Ο δικαστής της έδρας του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας Michael Wigney τόνισε ότι τουλάχιστον από το 2009 η Wallenius Wilhelmsen Ocean και άλλες διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς οχημάτων στην Αυστραλίας καθορίζοντας εκ των προτέρων τα κόστη μεταφοράς. Ως εκ τούτου περιορίστηκε ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτή της Αυστραλίας διερεύνησε την υπόθεση και απήγγειλε κατηγορίες σε τρεις εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο καρτέλ Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) κρίθηκε ένοχη στις 18 Ιουλίου 2016 και κλήθηκε να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο $25 εκατ. στις 3 Αυγούστου 2017. Στις 5 Απριλίου 2018 η Kawasaki Kisen Kaisha Ltd (K-Line) επίσης κρίθηκε ένοχη και στις 2 Αυγούστου 2019 καταδικάστηκε για χρηματικό πρόστιμο $34,5 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.