Rolls-Royce: Δραστική πτώση στα υπερπόντια ταξίδια και το 2021

Rolls-Royce: Δραστική πτώση στα υπερπόντια ταξίδια και το 2021

51
Rolls-Royce: Δραστική πτώση στα υπερπόντια ταξίδια και το 2021

Η Rolls-Royce Holdings προέβλεψε σε ανακοίνωσή της ότι οι πολύ αρνητικές συγκυρίες της εποχής έχουν αντίκτυπο στα αεροπορικά ταξίδια και θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην ανάκαμψη των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων.

Κυβερνήσεις, ειδικά στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αμερική, έχουν επαναθεσπίσει αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς προκειμένου να επιβραδύνουν την εξάπλωση των πολύ μεταδοτικών στελεχών του κορονοϊού που εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ ήδη απαγόρευσε όλες τις τακτικές πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει εάν θα επιβάλει καραντίνες στους επιβάτες προς τη Βρετανία, εξέλιξη που θα έχει ακόμα χειρότερες συνέπειες για τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Οι νέες αυτές συνθήκες οδήγησαν τις αεροπορικές εταιρείες στο να μειώσουν τα δρομολόγιά τους και να ακυρώσουν πολλές πτήσεις, καθυστερώντας σημαντικά την ανάκαμψη του αεροπορικού κλάδου. Ο μάλλον αργός ρυθμός εμβολιασμών πολλών ομάδων του πληθυσμού που ταξιδεύουν συχνά (ηλικίας 30-65 ετών) αλλά και οι συνεχείς αλλαγές στα αεροπορικά notams πολλών κρατών, με τα οποία απαγορεύονται πτήσεις ή περιορίζονται οι δυνατότητες διεθνών επισκέψεων ειδικά από επαγγελματίες και τακτικούς επιβάτες, δημιουργούν ασυνήθιστες συνθήκες. Η νέα τάξη πραγμάτων οδηγεί σε κατάρρευση πολλούς αερομεταφορείς, μεταξύ των οποίων η Alitalia, η Thai και η Norwegian Air, ενώ πολλοί ειδικοί προειδοποιούν ότι, εάν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, μεγάλο μέρος των αεροπορικών εταιρειών της δύσης θα χρεοκοπήσουν.

Ο βρετανικός κατασκευαστής κινητήρων αναμένει τώρα ότι οι ώρες πτήσης για τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου θα φτάσουν το 55% των επιπέδων του 2019, έναντι προηγούμενης εκτίμησης που είχε ανακοινώσει, που ήταν 70%.

Στο ίδιο πλαίσιο, και η κατασκευάστρια Airbus SE την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε στα ΜΜΕ ότι επιβραδύνει τους ρυθμούς παραγωγής της σε όλους τους τύπους αεροσκαφών, αρκετοί εκ των οποίων εφοδιάζονται με κινητήρες της Rolls-Royce.

Φωτό: Τheregularjo/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.