Μοζαμβίκη: Νέος ενδοχώριος λιμένας

Μοζαμβίκη: Νέος ενδοχώριος λιμένας

80
Μοζαμβίκη: Νέος ενδοχώριος λιμένας

H δημόσια εταιρεία διαχείρισης λιμένων και σιδηροδρόμων της Μοζαμβίκης (CFM), σύμφωνα με το allafrica.com, εκτιμά ότι τον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθούν τα έργα κατασκευής του ενδοχώριου λιμένα στο Ressano Garcia στην επαρχία Μαπούτο, κοντά στα σύνορα με τη Νότια Αφρική.

Ο ενδοχώριος λιμένας στο Ressano Garcia, που βρίσκεται σε απόσταση 98 χλμ. από το Μαπούτο, θα αυξήσει την ικανότητα διαχείρισης ορυκτών σε 50.000 τόνους τον μήνα, ενώ αναμένεται να μειώσει κατά το ήμισυ τα φορτηγά που μεταφέρουν σιδηροχρώμιο στον λιμένα του Μαπούτο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Janfar Abdulai, αλλά και την επικεφαλής της TLG, κ. Trancoso, η πρωτοβουλία κατασκευής του ενδοχώριου λιμένα στο Ressano Garcia αποσκοπεί στη μεταφορά των φορτίων που έως σήμερα διακινούνταν με φορτηγά, στους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με το allafrica, τα βαρέα οχήματα που μεταφέρουν ορυκτά από και προς τον λιμένα του Μαπούτο διασχίζοντας τα σύνορα προκαλούν τεράστια ζημιά στο οδικό δίκτυο αλλά και ατυχήματα, με τις αρχές της Μοζαμβίκης να επιμένουν εδώ και καιρό ότι η πλειονότητα αυτών των εμπορευμάτων θα πρέπει να μεταφέρονται σιδηροδρομικώς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.