Καθελκύστηκε το μεγαλύτερο LNG supply και bunkering πλοίο

Καθελκύστηκε το μεγαλύτερο LNG supply και bunkering πλοίο

545
Καθελκύστηκε το μεγαλύτερο LNG supply και bunkering πλοίο

Η Avenir LNG Limited ανακοίνωσε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου την καθέλκυση του «Avenir Allegiance», του μεγαλύτερου στον κόσμο πλοίου διπλής χρήσης: LNG supply και bunkering πλοίου.

To «Avenir Allegiance» καθελκύστηκε στις 27 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Zhoushan Changhong International Shipyard Co. Ltd. To 20.000 κ.μ. πλοίο θα παραδοθεί από την CIMC Sinopacific Offshore & Engineering Co. (CIMC SOE) και θα ενταχθεί στον στόλο LNG carriers της Avenir LNG Limited το γ΄ τρίμηνο του έτους. Συγχρόνως θα αποτελεί το μεγαλύτερο LNG bunkering πλοίο στον κόσμο. Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο LNG bunkering πλοίο ήταν το «Gas Agility», διαχείρισης της Τοtal και χωρητικότητας 18.600 κ.μ.

To «Avenir Allegiance» είναι το τέταρτο από τα έξι νεότευκτα που θα παραλάβει η Avenir LNG Limited. Το πρώτο νεότευκτο πλοίο, το «Avenir Advantage», το παρέλαβε η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2020, ενώ θα ακολουθήσουν οι παραλαβές των «Αvenir Accolade», «Aspiration», «Allegiance», «Ascension» και «Achievement» φέτος.

Ο Peter Mackey, CEO της Avenir LNG Limited, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι για την καθέλκυση από τους εταίρους μας, CIMC SOE, του πιο πρόσφατου και μεγαλύτερου πλοίου που θα προστεθεί στον στόλο της Avenir LNG». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο LNG bunkering πλοίο του κόσμου καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για την ανάπτυξη νέων αλυσίδων εφοδιασμού LNG παγκοσμίως.

Φωτό: avenirlng.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.