Ι. Τσούνης: Μεγάλη δωρεά 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικών σκαφών στις...

Ι. Τσούνης: Μεγάλη δωρεά 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικών σκαφών στις Ένοπλες Δυνάμεις

2440
Ι. Τσούνης: Μεγάλη δωρεά 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικών σκαφών στις Ένοπλες Δυνάμεις
Στιγμιότυπο από την απονομή Ξίφους στον Υποστράτηγο Επί Τιμή Ιάκωβο Τσούνη. Ιούνιος 2020

Τις θερμές ευχαριστίες τους στον 97χρονο εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη, για τη δωρεά ύψους 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικών σκαφών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, εξέφρασαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όσο και βουλευτές.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε τον κ. Τσούνη ως «αφοσιωμένο, συνεπή αρωγό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη διάρκεια του βίου του» και τόνισε ότι «πρέπει να του αποδοθούν από την Πολιτεία οι μέγιστες τιμές ως πράξεις σεβασμού στη διαχρονική του προσφορά».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος έκανε λόγο για «μία μεγάλη πράξη από τον νεότερο εθελοντή βετεράνο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου», και τόνισε ότι «συγκλονίζει η κίνησή του να δωρίσει το σύνολο της περιουσίας του και μάλιστα εν ζωή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, και δίνει αισιοδοξία σε μια εποχή που στον ευρύτερο χώρο στη Μεσόγειο σημειώνονται αναταραχές».

«Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η κίνηση του κ. Τσούνη με αυτή τη μεγάλη δωρεά και οφείλουμε όλοι να τον ευχαριστήσουμε που άφησε εν ζωή όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας», σημείωσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα.

Φωτό: ΓΕΕΘΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.