Επιθεωρήσεις εξ αποστάσεως: Νέες κατευθυντήριες γραμμές από τον ClassNK

Επιθεωρήσεις εξ αποστάσεως: Νέες κατευθυντήριες γραμμές από τον ClassNK

188
Επιθεωρήσεις εξ αποστάσεως: Νέες κατευθυντήριες γραμμές από τον ClassNK

Ο νηογνώμονας ClassNK εξέδωσε τα «Guidelines for Remote Surveys Ver. 2.0», τα οποία περιλαμβάνουν και ένα class notation σχετικά με τις απαιτήσεις για την έγκαιρη προετοιμασία των πλοίων για την πραγματοποίηση επιθεωρήσεων εξ αποστάσεως.

Στις κατευθυντήριες γραμμές για επιθεωρήσεις εξ αποστάσεως, ο νηογνώμονας ενσωματώνει τα αποτελέσματα των ερευνών που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια σχετικά με την πρόοδο των εξ αποστάσεως επιθεωρήσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η αξιοπιστία των τελευταίων είναι ισοδύναμη με εκείνη των συμβατικών επιθεωρήσεων. Επιπλέον, περιγράφονται τα είδη των επιθεωρήσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, οι τύποι και το μέγεθος των πληροφοριών που απαιτούνται, καθώς και οι απαιτούμενες υποδομές σε τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT).

Στη δεύτερη έκδοση των κατευθυντήριων γραμμών του ClassNK έχουν πραγματοποιηθεί αναθεωρήσεις στις διευκρινίσεις που αφορούν την επιλογή του εξοπλισμού και των υποδομών επικοινωνιών, στις οδηγίες προς τα πληρώματα για την έγκαιρη προετοιμασία του πλοίου και στην περιγραφή των κατηγοριών των εξ αποστάσεως επιθεωρήσεων και του αντικειμένου της εκάστοτε επιθεώρησης.

Φωτό: ClassNK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.