ΟΛΘ Α.Ε.: Μεγαλομέτοχος η Belterra του ομίλου Σαββίδη  

ΟΛΘ Α.Ε.: Μεγαλομέτοχος η Belterra του ομίλου Σαββίδη  

356
ΟΛΘ Α.Ε.: Μεγαλομέτοχος η Belterra του ομίλου Σαββίδη  

Σημαντικές μετοχικές ανακατατάξεις στην ΟΛΘ Α.Ε. Με ανακοίνωσή της η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» ενημέρωσε ότι η εταιρεία «Belterra Investments Ltd.» με έδρα την Κύπρο, συμφώνησε να αποκτήσει, υπό την αίρεση έγκρισης της συναλλαγής από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, από την Πωλήτρια εταιρία «Helanor Holdings Ltd.» (Helanor), με έδρα την Κύπρο, το εναπομείναν 70% των μετοχών της εταιρείας «Melbery Investments Ltd.»

Εφ’ όσον υπάρξει έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τότε θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση. Η Melbery είναι κατά 66,67% μέτοχος της SEGT, με έδρα την Κύπρο, η οποία κατέχει το 67% των μετοχών της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε.

Στην SEGT συμμετέχει με το εναπομείναν 33,33%, η «Terminal Link Grèce SAS» (η οποία ανήκει κατά 100% στην «Terminal Link SAS»). Η Αγοράστρια Belterra, η Πωλήτρια Helanor και η Melbery δεν κατέχουν, ούτε κατείχαν άμεσα μετοχές της ΟΛΘ Α.Ε.

Σε περίπτωση έγκρισης του Συμφωνητικού από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Belterra, συμφερόντων της οικογένειας Ι. Σαββίδη καθίσταται ο μοναδικός μέτοχος της Melbery (θα κατέχει το 100% των μετοχών) και καθίσταται ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος και ελέγχων μέτοχος της SEGT με άμεσο ποσοστό 66,67% (δεν κατέχει έμμεσα μετοχές στην SEGT). Ως εκ τούτου καθίσταται και ο μεγαλύτερος μέτοχος της OΛΘ Α.Ε.

Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Helanor, καθώς και οι μέτοχοι αυτής, «Deutsche Invest Equity Partners GmbH» (DIEP) και «Transconnect AG», έλαβαν την απόφαση αποεπένδυσης από την Melbery και συνεπώς από την ΟΛΘ Α.Ε., δεδομένων των ευρύτερων συνθηκών στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επενδυτικό περιβάλλον, βάσει και της επενδυτικής τους πολιτικής.

Πηγή: ΟΛΘ Α.Ε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.