Ακόμη ένα νεότευκτο LNG carrier για τη Sovcomflot

Ακόμη ένα νεότευκτο LNG carrier για τη Sovcomflot

158
Ακόμη ένα νεότευκτο LNG carrier για τη Sovcomflot

Σε συμφωνία χρονοναύλωσης για ένα νεότευκτο πλοίο LNG χωρητικότητας 174.000 cbm και για διάστημα 7 ετών, με δυνατότητα ανανέωσης για δύο ακόμη χρόνια, προχώρησαν η Sovcomflot και η Total.

Το νέο πλοίο θα είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά πλοίων LNG Atlanticmax νέας γενιάς της Sovcomflot, το οποίο θα προστεθεί στα τρία αδελφά πλοία «SCF La Perouse», «SCF Barents» και «SCF Timmerman».

Το νεότευκτο πλοίο θα εφοδιαστεί με σύστημα πρόωσης X-DF, το οποίο λειτουργεί με κινητήρα ντίζελ αργής ταχύτητας με άμεση κίνηση προς τις έλικες, που θα επιτρέψει σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου του πλοίου σε σύγκριση με προηγούμενες γενιές LNG πλοίων.

Ένα άλλο περιβαλλοντικό χαρακτηριστικό αυτής της σειράς σκαφών νέας γενιάς είναι ένα σύστημα μερικής επανα-υγροποίησης, το οποίο επιτρέπει την επιστροφή αερίου φορτίου στις δεξαμενές.

Η παράδοση του πλοίου προγραμματίζεται για το γ΄ τρίμηνο του 2023.

Ο Igor Tonkovidov, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PAO Sovcomflot, δήλωσε ότι «είμαστε ευτυχείς που το ναυπηγικό πρόγραμμα του Ομίλου SCF θα συμπληρωθεί με ένα νέο πλοίο LNG, που πληροί όλα τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τις απαιτήσεις του ναυλωτή για ενεργειακή απόδοση, ποιότητα και ασφάλεια πλοήγησης […]».

Φωτό: sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.