Tο πρώτο ηλεκτρικό ferry μηδενικών εκπομπών της Νότιας Κορέας

Tο πρώτο ηλεκτρικό ferry μηδενικών εκπομπών της Νότιας Κορέας

164
Tο πρώτο ηλεκτρικό ferry μηδενικών εκπομπών της Νότιας Κορέας

Η ABB έχει εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο με το ναυπηγείο Haemin Heavy Industries στη Νότια Κορέα, προκειμένου να παράσχει ένα πλήρες πακέτο συστημάτων πρόωσης και ηλεκτρικής ισχύος στο πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επιβατηγό πλοίο της λιμενικής αρχής του Busan.

Η ναυπήγηση του εν λόγω πλοίου αποτελεί το πρώτο βήμα του σχεδίου των νοτιοκορεατικών αρχών για την αντικατάσταση 140 κρατικών επιβατηγών πλοίων με νέα πλοία, που θα χρησιμοποιούν καθαρότερα καύσιμα έως το 2030, σύμφωνα με την περιβαλλοντική νομοθεσία. Οι βιώσιμες μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών με πλοία, αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο σχέδιο της Νότιας Κορέας για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το 2050, σύμφωνα με το Green New Deal της χώρας, που ανακοινώθηκε το 2020.

Το πλοίο θα τροφοδοτείται από δύο συστοιχίες μπαταριών χωρητικότητας 1.068 kWh εκάστη, οι οποίες θα αποτελούν μια καθαρή και ευέλικτη πηγή ενέργειας και θα παρέχουν στο πλοίο αρκετή ισχύ ώστε να πραγματοποιεί έως τέσσερα δρομολόγια μετ’ επιστροφής, ενώ θα επαναφορτίζονται στη στεριά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το σύστημα διανομής ισχύος Onboard DC Grid™ της ABB θα διασφαλίζει ότι η ισχύς των μπαταριών παρέχεται στα διάφορα υποσυστήματα του πλοίου με τον βέλτιστο τρόπο, ενώ το σύστημα διαχείρισης ενέργειας PEMS™ θα ελέγχει τη συνολική κατανομή ισχύος, παρέχοντας υψηλό βαθμό αξιοπιστίας.

Φωτό: global.abb/group

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.