Η Amazon επενδύει σε καθαρότερες μεταφορές

Η Amazon επενδύει σε καθαρότερες μεταφορές

156
Η Amazon επενδύει σε καθαρότερες μεταφορές

Η κοινοπραξία των Climate Pledge Fund της Amazon, Mitsubishi Heavy Industries (MHI), AP Ventures, Neuman & Esser και Grantham Environmental Trust ολοκλήρωσε έναν χρηματοδοτικό γύρο για την Infinium Holdings, μια νεοφυή επιχείρηση η οποία επικεντρώνεται στην παραγωγή ηλεκτροκαυσίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Infinium Holdings, τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη εφαρμογών εμπορικής κλίμακας για την απανθρακοποίηση του κλάδου των μεταφορών. Στόχος της Infinium, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η επιτάχυνση της μετάβασης των μεταφορών από τα ορυκτά καύσιμα σε φιλικότερα προς το περιβάλλον καύσιμα.

Με κατάλληλες διαδικασίες, η Infinium μετατρέπει ανανεώσιμη ενέργεια σε «πράσινο» υδρογόνο και εν συνεχεία χρησιμοποιεί το «πράσινο» υδρογόνο και απόβλητα διοξειδίου του άνθρακα για την παραγωγή καυσίμων απαλλαγμένων από τον άνθρακα. Τα καύσιμα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αεροπλάνα, πλοία και φορτηγά χωρίς αλλαγές στις υπάρχουσες υποδομές.

«Η Amazon δημιούργησε το Climate Pledge Fund για την υποστήριξη της ανάπτυξης τεχνολογιών και υπηρεσιών που θα δίνουν τη δυνατότητα τόσο στην Amazon όσο και σε άλλες εταιρείες να επιτύχουν τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού δέκα χρόνια νωρίτερα», ανέφερε η Kara Hurst, Vice President of Worldwide Sustainability της Amazon.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.