Τα μη επανδρωμένα σκάφη στην υπηρεσία των αμερικανικών Αρχών

Τα μη επανδρωμένα σκάφη στην υπηρεσία των αμερικανικών Αρχών

106
Τα μη επανδρωμένα σκάφη στην υπηρεσία των αμερικανικών Αρχών

Ένα ακόμα μη επανδρωμένο πλοίο θα επιχειρεί για λογαριασμό των αμερικανικών υδρογραφικών υπηρεσιών. Σκοπός του αυτόνομου πλοίου είναι να ανιχνεύει και να εξερευνά σε περισσότερα από 3.500 ναυτικά μίλια στα δυτικά του Κόλπου Galveston, κοντά στο πολυσύχναστο κανάλι του Χιούστον.

Το σκάφος έρευνας «Sigsbee» θα μπορεί, με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα προηγμένης ρομποτικής μηχανολογίας, να επιχειρεί στην ακτογραμμή και στις θάλασσες του Τέξας, για λογαριασμό του National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Το νέο πλήρως αυτόνομο σκάφος θα διπλασιάζει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις που αφορούν την ευρύτερη κάλυψη της περιοχής, αλλά και της ανίχνευσης συμβάντων και συλλογής σημαντικών περιβαλλοντικών δεδομένων. Το πλοίο θα επικουρεί ένα ακόμα επανδρωμένο σκάφος υδρογραφικής έρευνας. Από το συγκεκριμένο επανδρωμένο σκάφος, εξειδικευμένο προσωπικό θα χειρίζεται το αυτόνομο-αδελφό πλοιάριο.

Ο στόχος των Αρχών είναι να καλυφθούν αποτελεσματικότερα οι εκτενείς και ρηχές περιοχές κοντά στις ακτές του Κόλπου, όπου τα επανδρωμένα σκάφη έρευνας αδυνατούν να συλλέξουν πλήρη και συνεχή στοιχεία και δεδομένα. Οι επιχειρήσεις έρευνας και καταγραφής δεδομένων θα γίνονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Οι ΗΠΑ καθώς και άλλα κράτη με εκτενή ακτογραμμή προσπαθούν πλέον με μη επανδρωμένα πλοιάρια να επιθεωρούν δύσβατες ακτές, νησίδες και ανοικτές θάλασσες. Στην Ευρώπη, παρόμοια πλοία έχουν νηολογήσει οι ολλανδικές αρχές για τη συλλογή δεδομένων στη Βόρεια Θάλασσα και στις ακτές των Κάτω Χωρών.

Φωτό: sea-machines.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.