Η DeepSea πρωτοπορεί στον τομέα της παρακολούθησης της απόδοσης πλοίων

Η DeepSea πρωτοπορεί στον τομέα της παρακολούθησης της απόδοσης πλοίων

606
Η DeepSea πρωτοπορεί στον τομέα της παρακολούθησης της απόδοσης πλοίων

Η DeepSea Technologies, πάροχος τεχνολογικών λύσεων που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), ανακοίνωσε το λανσάρισμα της πλατφόρμας Cassandra Light, μιας καινοτόμου πλατφόρμας παρακολούθησης απόδοσης πλοίων, η οποία βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, δεν απαιτεί εγκατάσταση επιπλέον εξοπλισμού και χρησιμοποιεί δεδομένα μόνο από τις μεσημβρινές αναφορές (noon reports) των πλοίων.

Το Cassandra Light παρακολουθεί και απεικονίζει τις εκπομπές CO2 του πλοίου και ειδοποιεί τους χρήστες στην περίπτωση που παρατηρηθεί αυξημένη κατανάλωση καυσίμου. Αποτελεί έτσι ένα βασικό εργαλείο ενίσχυσης των προσπαθειών που γίνονται από πλευράς ναυλωτών και πλοιοκτητών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του στόλου τους και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων.

Η πλατφόρμα παρέχει με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του πλοίου καθώς και ειδοποιήσεις σε περίπτωση εντοπισμού ανωμαλιών στην απόδοση ή άλλων συμβάντων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης και πλήρους παρακολούθησης και αξιολόγησης του στόλου, επιτρέποντας στους ναυλωτές και στους πλοιοκτήτες να συγκρίνουν την απόδοση των πλοίων τους με εκείνη του παγκόσμιου στόλου. Μια ακόμα σημαντική καινοτομία της πλατφόρμας αποτελεί το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να επικυρώσει τις αναφερόμενες τιμές κατανάλωσης καυσίμου, φέρνοντας ένα νέο επίπεδο ακρίβειας στις μεσημβρινές αναφορές των πλοίων.

Το Cassandra Light καθιστά την τεχνητή νοημοσύνη προσβάσιμη σε κάθε εταιρεία χωρίς να απαιτείται κάποια αρχική επένδυση ή εγκατάσταση εξοπλισμού, ενώ είναι επωφελές τόσο για τους ναυλωτές όσο και για τους πλοιοκτήτες, ενισχύοντας παράλληλα την προσπάθεια ψηφιοποίησης της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.