Γιατί οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν πετρελαϊκούς κολοσσούς

Γιατί οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν πετρελαϊκούς κολοσσούς

292
Γιατί οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν πετρελαϊκούς κολοσσούς

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P προειδοποίησε πρόσφατα ότι το επόμενο διάστημα θα υποβαθμίσει τις προοπτικές 13 πετρελαϊκών εταιρειών, μεταξύ των οποίων της ExxonMobil και της Chevron, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από τον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο οίκος αξιολόγησης προέβη στην κίνηση αυτή δεδομένου του γεγονότος ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στην κλιματική αλλαγή. Την ίδια ώρα, ο οίκος μόνο ασυγκίνητος δεν έμεινε από τις χαμηλές αποδόσεις και μερίσματα που έλαβαν οι επενδυτές σε πετρελαϊκές εταιρείες.

Σε ανακοίνωσή του ο οίκος τονίζει ότι οι σημαντικές προκλήσεις και η υψηλή αβεβαιότητα από τη μεγάλης κλίμακας ενεργειακή μετάβαση, η άνοδος των ΑΠΕ, που ανακόπτει την ανάπτυξη του πετρελαϊκού κλάδου, και οι διακυμάνσεις των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου οδηγούν στην εν λόγω υποβάθμιση των προοπτικών πιστοληπτικής ικανότητας των δεκατριών αυτών εταιρειών.

Φωτό: www.slon.pics/Freepik

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.