Fleet Xpress: Εγκατάσταση σε 10.000 πλοία

Fleet Xpress: Εγκατάσταση σε 10.000 πλοία

81
Fleet Xpress: Εγκατάσταση σε 10.000 πλοία

Η Inmarsat ανακοίνωσε πως έφτασε τις 10.000 εγκαταστάσεις της υπηρεσίας της Fleet Xpress σε πλοία. Παράλληλα, και λόγω της αυξημένης ζήτησης για δεδομένα που παρατηρήθηκε το 2020, η εταιρεία λανσάρει το «Fleet Data Academy», προκειμένου να υποστηρίξει με τη βοήθεια των συνεργατών της την προσπάθεια για πλήρη κατανόηση και υιοθέτηση του ταχέως αναπτυσσόμενου φάσματος των ψηφιακών εφαρμογών, οι οποίες συμβάλλουν στη μετατροπή της ναυτιλίας σε έναν ασφαλέστερο, φιλικότερο προς το περιβάλλον και αποδοτικότερο κλάδο.

Ο Ronald Spithout, πρόεδρος της Inmarsat, ανέφερε σχετικά: «Πλέον μπαίνουμε στην εποχή του Fleet Xpress 2.0, καθώς η υπηρεσία Fleet Xpress εξελίσσεται σε μια πραγματική ψηφιακή πλατφόρμα, με την ενσωμάτωση και της υπηρεσίας Fleet Data. Μάλιστα η βασική έκδοση της υπηρεσίας Fleet Data θα διατίθεται δωρεάν στους χρήστες του Fleet Xpress, δίνοντας έτσι πρόσβαση σε ένα οικοσύστημα εφαρμογών και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, διαθέσιμων κατά παραγγελία».

Το ορόσημο των 10.000 εγκαταστάσεων του Fleet Xpress επετεύχθη τον ίδιο μήνα κατά τον οποίο η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία τον νέο της δορυφόρο GX5. Ο GX5 αποτελεί τον ισχυρότερο μέχρι σήμερα δορυφόρο της εταιρείας και θα εξυπηρετεί τους χρήστες του Fleet Xpress σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Φωτό: www.inmarsat.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.