Νέο λιμενικό σύμπλεγμα στο Βιετνάμ αλλάζει τον χάρτη των logistics

Νέο λιμενικό σύμπλεγμα στο Βιετνάμ αλλάζει τον χάρτη των logistics

122
Νέο λιμενικό σύμπλεγμα στο Βιετνάμ αλλάζει τον χάρτη των logistics

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Βιετνάμ, Vietnam+, η Λαϊκή Επιτροπή της νότιας επαρχίας Tay Ninh ενέκρινε επενδυτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός νέου λιμενικού συμπλέγματος (port cluster) στην κοινότητα Hung Thuan της περιοχής Trang Bang, επένδυση που αναμένεται να κοστίσει πάνω από $156 εκατ. (3,6 τρισ. ντονγκ Βιετνάμ).

Το έργο θα αναπτυχθεί σε έκταση 259,22 εκταρίων και περιλαμβάνει τη δημιουργία κέντρου logistics, ενδοχώριας αποθήκης εμπορευματοκιβωτίων καθώς και ενός λιμένα γενικού φορτίου στην περιοχή Tay Ninh. Μεταξύ των στόχων του επενδυτικού σχεδίου είναι η δημιουργία ενός συγχρονισμένου δικτύου υποδομών και μεταφορών, το οποίο αφενός θα μειώσει τον χρόνο αποστολής των εμπορευμάτων αλλά και το κόστος των logistics, αφετέρου θα συνεισφέρει στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Σύμφωνα με το Vietnam+, η κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών Tay Ninh Logistics Joint Stock Company (TANIL), International Investment Trade and Service Company (ILS) και ASGL Global Logistics έχει αναλάβει την κατασκευή και την υλοποίηση του έργου.

Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 50 ετών, με την πρώτη φάση του να ολοκληρώνεται και να τίθεται σε λειτουργία περίπου στο α΄ τρίμηνο του 2023. Τέλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 νέες θέσεις εργασίας έως το 2035.

Φωτό: Son Vu Tran/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.