Η Κίνα υπεύθυνη για νέες εμπορευματικές ροές σιτηρών;

Η Κίνα υπεύθυνη για νέες εμπορευματικές ροές σιτηρών;

115
Η Κίνα υπεύθυνη για νέες εμπορευματικές ροές σιτηρών;

Η CBH Group, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιτηρών της Αυστραλίας, απέστειλε το πρώτο φορτίο κριθαριού στο Μεξικό μετά τους δασμούς που επέβαλε το περασμένο έτος η Κίνα.

Η αποστολή 35.000 τόνων κριθαριού στο Μεξικό αντανακλά το άνοιγμα της CBH σε μια νέα αγορά, τόνισε ο Jason Craig, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι προσπάθειες της Καμπέρας να διεισδύσει σε νέες αγορές έχουν επιταχυνθεί μετά τους κινεζικούς δασμούς σε εισαγωγές αυστραλιανών σιτηρών, οι οποίοι ανέρχονται σε άνω του 80% μετά την επιδείνωση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η Αυστραλία προσέφυγε στον ΠΟΕ για τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα της Κίνας, μια διαδικασία βέβαια που ενδέχεται να κρατήσει δύο με τρία χρόνια.

Ο κ. Graig επισήμανε επίσης ότι η ζήτηση για αυστραλιανό κριθάρι για διατροφικούς σκοπούς από τη Σαουδική Αραβία αναμένεται να ξεπεράσει τους 2 εκατ. τόνους φέτος από το μηδέν το 2019-2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.