Ο Elon Musk αγοράζει oil rigs για τα… διαστημικά του σχέδια

Ο Elon Musk αγοράζει oil rigs για τα… διαστημικά του σχέδια

478
Ο Elon Musk αγοράζει oil rigs για τα… διαστημικά του σχέδια

Δύο υπεράκτιες εξέδρες γεώτρησης (oil rigs), που προηγουμένως χρησιμοποιήθηκαν για την εξερεύνηση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα μπορούσαν σύντομα να βοηθήσουν σε ερευνητικά έργα αλλά και σε επιχειρηματικές δράσεις που αφορούν την εξερεύνηση του διαστήματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πολλές δημοσιεύσεις στα διεθνή ΜΜΕ, μια εταιρεία που συνδέεται με τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk αγόρασε δύο rigs, με σκοπό να μετατραπούν σε πλωτές βάσεις εκτόξευσης για τους πυραύλους SpaceX.

Η Space Exploration Technologies Corp. ιδρύθηκε από τον Musk το 2002, για να «μειώσει» το κόστος ταξιδιών και μεταφορών προς το διάστημα, ενώ όραμα του Musk είναι να υποστηρίξει τον αποικισμό του Άρη.

Σύμφωνα με το CNBC, μια εταιρεία που ονομάζεται Lone Star Mineral Development, συνδεδεμένη με τη «διαστημική» εταιρεία του Musk, αγόρασε δύο πλατφόρμες τον Ιούλιο του 2020. Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για καταβολή τιμήματος συνολικά 7 εκατ. δολαρίων για τις δύο πλατφόρμες, που θα μετασκευαστούν σε τερματικούς σταθμούς πιθανώς εκτόξευσης ή υποστήριξης των διαστημόπλοιων του Musk.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.