Sovcomflot: Παραλαβή νεότευκτου LNG carrier

Sovcomflot: Παραλαβή νεότευκτου LNG carrier

181
Sovcomflot: Παραλαβή νεότευκτου LNG carrier

Η ρωσική κρατική ναυτιλιακή εταιρεία PAO Sovcomflot (Όμιλος SCF) παρέλαβε στις 15 Ιανουαρίου το «SCF Timmerman», ένα νεότευκτο πλοίο μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 174.000 κ.μ., το οποίο έχει ήδη χρονοναυλωθεί στη Shell.

Το «SCF Timmerman» αποτελεί το τρίτο από μια σειρά πλοίων μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 174.000 κ.μ. και κατηγορίας Atlanticmax, τα οποία παρήγγειλε ο Όμιλος SCF το 2018. Το πρώτο πλοίο της σειράς παραδόθηκε στην εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2020 και το δεύτερο τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ και τα δύο πλοία είναι χρονοναυλωμένα στη Shell.

Όλα τα πλοία της εν λόγω σειράς είναι εξοπλισμένα με τις τελευταίες τεχνολογίες όσον αφορά την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργειακή τους απόδοση, έχοντας σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με την προηγούμενη γενιά πλοίων της κατηγορίας τους. Κάθε πλοίο διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα συγκράτησης φορτίου Mark III Flex, κινητήρα X-DF διπλού καυσίμου, καθώς και ένα σύστημα περιορισμού των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx) όταν το πλοίο καταναλώνει υγρό καύσιμο.

Τέλος, όλα τα πλοία της σειράς συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων παγκοσμίως που διαθέτουν σύστημα μερικής επανυγροποίησης του εξατμιζόμενου φορτίου LNG, το οποίο μειώνει σημαντικά τις απώλειες φορτίου σε μεγάλα ταξίδια ή σε περιόδους αναμονής.

Φωτό: Sovcomflot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.