Χονγκ Κονγκ: Η γη της επαγγελίας για τις κεφαλαιαγορές;

Χονγκ Κονγκ: Η γη της επαγγελίας για τις κεφαλαιαγορές;

375
Χονγκ Κονγκ: Η γη της επαγγελίας για τις κεφαλαιαγορές;

Οι κεφαλαιαγορές του Χονγκ Κονγκ παρέμειναν ανθεκτικές και σε ορισμένες περιπτώσεις ανέκαμψαν σημαντικά το 2020, παρά τις οδυνηρές συνέπειες της πανδημίας, τόνισε η κ. Laura Cha Shih May-lung, πρόεδρος του Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX).

«Ο ρόλος του Χονγκ Κονγκ ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου θα είναι περισσότερο σχετικός από ποτέ, παρά τη μεταβλητότητα της αγοράς παγκοσμίως», τόνισε η επικεφαλής του HKEX μιλώντας σε διαδικτυακό forum.

Παρά τις σημαντικές μεταβολές στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές, το HKEX κατέγραψε σταθερή ανάπτυξη το 2020, και μάλιστα ήρθε δεύτερο σε άντληση κεφαλαίων από αρχικές δημόσιες εγγραφές. Την ίδια ώρα, η κ. Laura Cha Shih May-lung θεωρεί ότι οι δημόσιες εγγραφές εγχώριων εταιρειών θα αυξηθούν και το 2021, απότοκος εξέλιξη της ελκυστικότητας του Χονγκ Κονγκ ως επιχειρηματικού και επενδυτικού κέντρου. Επισημαίνεται ότι, τα τελευταία χρόνια, έχουν λάβει χώρα σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά την αγορά ομολόγων.

Κατά την ίδια, το Χονγκ Κονγκ προσέλκυσε πέρυσι το επενδυτικό ενδιαφέρον τεχνολογικών κολοσσών. Δημοσίευμα του Xinhua τονίζει ότι στο διαδικτυακό forum η ίδια επισήμανε: «Έχω ακούσει ανθρώπους στη Silicon Valley να λένε ότι το Χονγκ Κονγκ είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική του Nasdaq».

Φωτό: Carloyuen/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.