Το πρώτο ομόλογο βιωσιμότητας της ναυτιλίας

Το πρώτο ομόλογο βιωσιμότητας της ναυτιλίας

273
Το πρώτο ομόλογο βιωσιμότητας της ναυτιλίας

Στην πρώτη έκδοση ομολόγου στη ναυτιλιακή βιομηχανία συνδεόμενου με τη βιωσιμότητα προέβη η Odfjell SE, γεγονός που σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο στο φιλόδοξο έργο της νορβηγικής εταιρείας για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη ναυτιλία.

Πρόκειται για ομόλογο που θα συνδέεται με τους μακροπρόθεσμους στόχους της Odfjell για το κλίμα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, οι DNB Markets, Nordea και SEB είναι οι σύμβουλοι της Odfjell στη συναλλαγή.

Το μέγεθος της έκδοσης ορίστηκε σε 850 εκατ. ΝΟΚ (περίπου $100 εκατ.), με λήξη τον Ιανουάριο του 2025. Τα έσοδα από την έκδοση ομολόγων θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων ομολόγων και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Το ομόλογο προορίζεται να εισαχθεί για διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Όσλο.

Η κίνηση αυτή της νορβηγικής εταιρείας έρχεται σε συνέχεια ενός νεοσύστατου πλαισίου χρηματοδότησης συνδεόμενου με την αειφορία, ενώ ενισχύει το σχέδιο ανανέωσης του στόλου της Odfjell, στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τον υπό διαχείριση στόλο της κατά 50% έως το 2030 σε σύγκριση με το επίπεδο του 2008.

Φωτό: Εrich Westendarp/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.